Telefon

+36 20 511 4340

E-mail

info@mtbiztonsag.hu

2021.02.18 – 24.hu

A munkakörülmények javulását jelzi, hogy a balesetek száma az egy évvel korábbihoz képest 15 százalékkal, a halálosaké pedig még nagyobb mértékben, 23 százalékkal csökkent tavalyra Magyarországon – mondta az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Látványosan csökkent a munkahelyi balesetek száma


2021.02.05 – HRPortál

A munkavédelmi oktatás – valljuk be őszintén – nem tartozik a kedvenc időtöltéseink közé. Pedig annál sokkal nagyobb a tétje, hogy csupán csak egy kötelező előírás legyen. Nem csak a balesetmentes munkavégzés miatt kellene komolyan venni. Mi az, amiért még jobban figyeljünk oda a munkavédelmi oktatásnál? Mi foroghat még kockán?

Akár bírság is járhat, ha nem vesszük komolyan a munkavédelmi oktatást?


2021.02.05 – HRPortál

“2021-ben is folytatódik az építőipar fokozott munkavédelmi ellenőrzése. A munkavédelmi hatóság tavaly 137 ügyben összesen több mint 16 millió forint bírságot szabott ki.”

Csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma az építőiparban, de van még hová fejlődni


2021.01.04 – HRPortál

“Sok a bizonytalanság a COVID-védőoltással kapcsolatban; milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak? Mire kötelezheti a munkavállalót és mire nem? Mit tehet az alkalmazott, ha nem szeretne védőoltást kapni? – ezeket a problémás területeket járta körbe és válaszolta meg Zempléni Kinga munkajogász.”

COVID-védőoltás: mit tehet a munkáltató és a munkavállaló?